POZOR OMEZENÁ AKCE! Sleva 15% na kompletní sortiment.

NR.57 - Lékořicový olej - BIO

250 Kč 390 Kč od 250 Kč –15 %
olej 57 lekořice
250 Kč 390 Kč od 250 Kč –15 % 213 Kč 331 Kč od 213 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Obsah
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

 

Lékořicový olej - BIO / INCI: GLYCYRRHIZA GLABRA EXTRACT AND HELIANTHUS ANUUS SEED OIL 

Kořen lékořice se po staletí používá k léčbě nejrůznějších zánětlivých dermatologických onemocnění, jako jsou ekzémy, lupénka, růžovka, kontaktní dermatitida a další stavy charakterizované zánětem a svěděním. Glycyrrhizin, triterpenoidní saponin lékořice, má silnou protizánětlivou aktivitu, která je podobná kortizolu a steroidům. Když se tyto triterpenoidy dostanou do kontaktu s kůží, spustí receptory, které přirozeně způsobují růst steroidů v kůži. Lékořicový olej i velmi účinně napomáhá při eliminaci hyperpigmentace.

 banner

baner-ritual

Detailní informace

Detailní popis produktu

Olej z kořene lékořice má údajně úžasné zklidňující vlastnosti a je hojně používán v přípravcích péče o pleť ke zklidnění a uvolnění suché a unavené pleti. Díky těmto zklidňujícím vlastnostem je olej z kořene lékořice často také součástí sér.

Hyperpigmentace a tmavé skvrny jsou běžným kožním onemocněním způsobeným nárůstem melaninu díky enzymu zvanému tyrosináza. Když k tomu dojde, postižená místa mají tendenci tmavnout. Glabridin, účinná látka v lékořicovém oleji, má prokazatelně protizánětlivé účinky a inhibuje tyrosinázu, čímž zastavuje tvorbu melaninu. Další účinnou látkou je liquiritin, který sice neinhibuje tyrosinázu, ale pomáhá rozptýlit a odstranit melanin a pigmenty v pokožce. Postupem času Liquiritin pomáhá celkovému tónu a čistotě pleti, protože rozkládá melanin.

Také přítomnost licochalkonu je ideální pro jedince s mastnou pletí, protože licochalkon prokazatelně reguluje obsah oleje na pleti. Přípravky péče o pleť, které obsahují lichořeřišnicový olej, mají potenciál zmírnit nepříjemné pocity a záněty spojené se spálením od slunce. 

ÚČINKY:

  • Pomáha při zánětlivých dermatologických onemocněních
  • jako jsou ekzémy, lupénka apod.
  • Protizánětlivé účinky
  • Pomáhá sjednotit celkový tón a čistotu pleti
  • Viditelně potlačuje hyperpigmentaci pokožky
  • Zklidňuje suchou a podražděnou pokožku
  • Reguluje obsah oleje na pleti
 

 

  DOPORUČENÍ K DOSAŽENÍ NEJLEPŠÍCH VÝSLEDKŮ
 Nejrychlejších viditelných výsledků dosáhnete při používání našich produktů podle rituálu správného použití bezvodé kosmetiky - viz. videa: 
"MY Ritual" / "Použití oleje"

 

  DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ
   Sérum či olej nanášíme na předem vyčištěnou pleť, která musí být před vlastním použitím séra popřípadě oleje vždy vlhká ! Pleť tonizujeme, ideálně 
rostlinnými vodami - tzv. "Hydroláty". Bezvodá séra či oleje samy o sobě nemají totiž schopnost pleť hydratovat, ale perfektně umí  vodu v pokožce uzamknout a tím dochází k působení jeho účinků rovnou do kůže.

 


 

INFORMACE KE SLOŽENÍ

Náš ekologicky vyráběný lékořicový olej (nazývaný také lékořicový olej) se vyrábí nízkoteplotní macerací (solární infuzí) sušených stolonických kořenů rostliny Glycyrrhiza glabra v ekologickém slunečnicovém oleji, aby se získaly složky rozpustné v tucích. Lékořice je vytrvalá luštěnina pocházející ze Středního východu, jižní Evropy a některých částí Asie, např. z Indie.

Kořen lékořice je jednou z nejrozšířenějších bylin na celém světě a v současné době je nejpoužívanější bylinou v tradiční čínské medicíně. Jeho hlavní bioaktivní složkou, která mu dodává sladkou chuť, je glycyrrhizin; kromě toho obsahuje některé těkavé látky, flavonoidy a saponiny. Pro svou sladkost a chuťové vlastnosti se proto lékořice používá především v cukrářském průmyslu.

JAK POUŽÍVAT

POUŽITÍ:

Obličej - Po navlhčení pokožky květovou vodou tzv. "Hydrolátem" vmasírujeme potřebné množství (ideálně 2-5 kapek) oleje do obličeje a dekoltu. 

Tělo - Na kůži si můžete nanést několik kapek na jakoukoli část těla a vmasírováním ji hydratovat. Malé množství oleje můžete také přidat do koupele, aby se pomalu vsáklo do pokožky. Některé oleje se skvěle hodí také k masáži.

Vlasy - Když jsou vlasy suché, naneste několik kapek oleje do vlasů a vmasírujte je. Tím dosáhnete lesku a zmírníte krepatění vlasů, které budou mít hladkou a hedvábnou strukturu. Pro delší ošetření včetně pokožky hlavy můžete vybraný olej vmasírovat do vlasů a nechat působit přes noc. Po dokončení jednoduše umyjte vlasy.

Instuktážní video a podrobný manual k použítí  - viz. více na: "Použití olejů" a "MY Rituál"  

PRODUKTY VHODNÉ KE KOMBINACI

Rostlinné vody - HYDROLÁTY

Organické květové vody neboli Hydroláty jsou ideální a doporučovanou formou pro tonizaci již očištěné pleti před následnou aplikací tohoto oleje. Výběr konkrétního hydrolátu v kombinaci s tímto olejem záleží čistě na Vašem výběru, dle svých preferencí a zacílení na Vámi požadované účinky. 

- vybírat můžete zde:  "Hydroláty - hydrosoly"

SLOŽENÍ / INCI

GLYCYRRHIZA GLABRA EXTRACT AND HELIANTHUS ANUUS SEED OIL

MASTNÉ KYSELINY
SPECIFIKACE (%)
   
   
   
   

DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE / UCHOVÁVÁNÍ PRODUKTU

 SKLADOVÁNÍ:  SKLADOVÁNÍ NA SUCHÉM A TEMNÉM MÍSTĚ - MIMO DOSAH DĚTÍ
 POUŽITÍ:  K VNĚJŠÍMU POUŽITÍ
 VÝROBCE:  TERRA99 EUROPE s.r.o.
 OBSAH:  50 ml / 100 ml
 ZEMĚ PŮVODU:   INDIE

 


 

NR.57 - Lékořicový olej - BIO

100% Přírodní

100 % přírodní kosmetické výrobky, které jsou vyrobeny pouze z přírodních ingrediencí, bez jakýchkoli syntetických látek, barviv, konzervačních látek a složek na bázi minerálních olejů. Jediné tolerované chemické procesy výroby jsou ty, kterými mohou složky projít i ve volné přírodě (destilace, fermentace či lisování za studena).
NR.57 - Lékořicový olej - BIO

Bio složení

Označení Bio deklaruje produkt, který je vyroben ze složek pocházejících z ekologického zemědělství, není testován na zvířatech a neobsahuje syntetické či zdraví škodlivé sloučeniny.
NR.57 - Lékořicový olej - BIO

Veganské

Toto logo označuje výrobek, kde žádná ze složek tohoto produktu není živočišného původu a rovněž splňuje kritéria zákazu testování na zvířatech ve všech fázích jeho výroby.
NR.57 - Lékořicový olej - BIO

Netestováno na zvířatech

Výrobek standardních kritérií dle celosvětově uznaných humánních kosmetických standardů, při jeho výrobě (včetně jednotlivých složek produktu) nedošlo k testování na zvířatech.
 

Doplňkové parametry

Kategorie: Přírodní kosmetické oleje
Věk: 15+
Vlastnosti: Antibakteriální, Zklidňující
Typ určení: Vlasy, Tělo, Obličej
Vhodné pro: Muže, Ženy
Na co je: Ekzém, Dermatitida, Červené žilky, Záněty, Na lupénku, Tmavé skvrny
Země původu: Indie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz